200 UURS YOGA-OPLEIDING & RETREAT (7 maands opleiding)

The Awakening Yoga Soul Teacher Training & Retreat

Droom jij ervan om je onder te dompelen in alle informatie en kennis die op het gebied van yoga te vinden is? Speel je al een tijdje met het idee om ook eens op yoga retreat te gaan? Of denk je erover om – naast de lessen die je misschien al langere tijd volgt – zelf yogales te gaan geven? Voel je de behoefte om jezelf zowel lichamelijk als spiritueel te ontwikkelen met al het goede dat yoga te bieden heeft? Dan heeft Power Yoga Mindfulness Center het ultieme cadeau aan jezelf, als verdieping van jouw spirituele reis: The Awakening Yoga Soul Teacher Training & Retreat combineert alles waarnaar jij op zoek bent!

PoYoMi Center heeft een eigen en unieke yoga-opleiding ontwikkeld. Tijdens deze yoga teacher training geniet je naast live lessen op locatie, live online lessen en eerder opgenomen online lessen ook van een heerlijke 3-daagse retraite. We hebben voor het volgen van deze opleiding bewust gekozen voor een traject van zeven maanden, zodat je voldoende tijd, rust en ruimte hebt om alle informatie tot je te nemen, om je de lessen eigen te kunnen maken en om de training op een ontspannen manier te combineren met jouw dagelijkse leven en activiteiten.

Tijdens de yoga-opleiding delen we alle levenswijsheden van de yogafilosofie met je en nemen we je mee in de oude yogatradities en de diverse yogavormen en -stijlen. We laten je intensief kennismaken met de voordelen die elke yogastijl biedt. Tegen het einde van de yoga teacher opleiding word je heerlijk drie dagen verwend in Leonie’s eigen Bed & Breakfast ‘Jack & James’ in het prachtig gelegen Veen. Deze retraite is niet alleen de perfecte verdieping van jouw yoga-opleiding, maar zal jou bovendien laten genieten van heerlijke yogalessen, een stiltewandeling, een bijzondere special of ceremonie, puur vegan food, de prachtige natuur langs de Maas en 100% me-time. Een zalig weekend om het zaadje van jouw yoga teacher opleiding verder te planten en energie op te doen voor de verdere afronding van de Awakening Yoga Soul Teacher Training.

Na deze bijzondere yoga-opleiding, waarin je maar liefst 200 uur aan training en scholing ontvangt en geniet van het bijzondere yoga retreat, weet je hoe je op een verantwoorde manier een professionele, uitgebalanceerde yogales – die lichaam en geest in balans brengt – kunt geven. De Awakening Yoga Soul Teacher Training is geaccrediteerd door de International Yoga Alliance en je ontvangt – na het succesvol afleggen van het examen – het officiële Yoga Alliance Certificaat.

Tijdens de yoga teacher training is er veel aandacht voor jouw persoonlijke (spirituele) groei, kennis over het lichaam, het juiste stemgebruik en bovenal het behoud van jouw eigen authenticiteit. Een fantastische reis in en met jezelf, waarin je steeds dichter bij jezelf zult komen. Je zult ontdekken wat yoga voor je betekent. Waarom jij yoga beoefent. Wanneer je nu eigenlijk een ‘echte’ yogi bent. En waarom de yoga levensstijl bij jou past. Ook kom je er tijdens de yoga-opleiding achter welke yogastijl het meeste voor jou doet en bij welke vorm jij je het prettigst voelt. Je gaat leren waar je tijdens lessen op moet letten, zowel in het uitvoeren van de houdingen als om een goede flow te creëren. Hoe zorg je voor de juiste energie, hoe bouw je een les op en hoe laat je de asana’s goed in elkaar overlopen. Natuurlijk leren we je ook alles over de yama’s en de niyama’s, die onderdeel uitmaken van het achtvoudige pad. Dit zijn de morele (leef)regels en richtlijnen waarop de yogafilosofie is gebaseerd en die je als basis en inzicht in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

The Awakening Yoga Soul yoga-opleiding van Power Yoga Mindfulness Center richt zich op de stijlen: Kundalini yoga, (Easy) Vinyasa (Power) Yoga Flow and a touch of Yin Yoga. Drie verschillende vormen van yoga, waarbij je een heel compleet beeld krijgt van de mogelijkheden, de voordelen en de specifieke yogastijlen.

Of je de opgedane kennis en training nu professioneel gaat inzetten of voor jezelf houdt, je zult ervaren dat deze opleiding je enorm veel gaat brengen. Persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling, een lichamelijke boost, mentale rust én als bonus voor jezelf het heerlijke yoga retreat als afsluiting van de yoga-opleiding. Alle ingrediënten zijn aanwezig om jou (weer) dichtbij jezelf te laten komen en te ervaren wat dat met je doet. Een ultiem cadeau aan jezelf! Ga je de uitdaging met ons aan?

PoYoMi nodigt je van harte uit om deze yogareis samen met ons te gaan maken.

Niveau: HBO werk- en denkniveau
Certificering: Yoga Alliance

STIJLEN

Tijdens de opleiding zullen we ons richten op de volgende yogastijlen:

 • KUNDALINI
 • EASY VINYASA POWER FLOW
 • YIN

Drie verschillende vormen van yoga, waardoor je een heel compleet beeld zult krijgen van de mogelijkheden, de voordelen en de stijlen.

KUNDALIN

Kundalini yoga wordt ook wel ‘de yoga van het bewustzijn’ genoemd. Het is een stijl die heel effectief is om spanning en stress los te laten en je zenuwstelsel te versterken. Wij leren je de kundalini yoga volgens de oude tradities en niet volgens de leer van Yogi Bhajan, in verband met zijn omstreden verleden. Tijdens de les wordt veel gebruik gemaakt van de zogenaamde vuurademhaling. Deze zorgt voor een enorme boost aan zuurstof in je bloed, waardoor het soms zelfs kan voelen alsof je een beetje ‘high’ bent. Ook kunnen door deze ademhaling toxische stoffen veel sneller en gemakkelijker je lichaam verlaten. Bij kundalini yoga kan gebruik worden gemaakt van duizenden kriya’s. Dit zijn yoga-oefeningen met een aantal overeenkomsten: het zijn dynamische oefeningen, waarbij je op het natuurlijke ritme van je ademhaling beweegt. Je maakt de bewegingen zonder inspanning en zonder bezig te zijn met het resultaat. Het doel van iedere kriya is verschillend: de een is gericht op het openen van je hartchakra en zorgt voor balans in de energiestromen in je lichaam. Een andere helpt je om weer terug te komen in je eigen kracht. Bovenal zul je ervaren dat je beter gaat zien wat jou (nog) dient en wat je juist beter kunt loslaten. Kundalini is een krachtige vorm van yoga waar ademhalingstechnieken en meditatie centraal staan en die je op een bewustere manier in het leven doet staan. In de opleiding is volop ruimte je deze technieken en levensfilosofie eigen te maken.

EASY VINYASA POWER FLOW

Vinyasa flow en power yoga zijn de meest creatieve yogastijlen die je kunt leren: dynamische vormen van yoga waarin je veel verschillende asana’s met elkaar kunt verbinden en in elkaar kunt laten overlopen. Een powerles werkt met vloeiende bewegingen die elkaar snel opvolgen en die voor een krachtiger en flexibeler lichaam zorgen. Al je spieren komen tijdens deze les aan bod. Dankzij de ondersteunende ademtechnieken zul je ervaren dat er meer verbinding tussen lichaam en geest ontstaat. Easy Vinyasa yoga is een wat mildere vorm dan de echte power yoga en daardoor voor bijna iedereen toegankelijk. Je voert de houdingen met veel aandacht uit en werkt aan het ontspannen van je lichaam en het loslaten van stress en spanning. De houdingen lopen vloeiend in elkaar over en volgen daarbij het ritme van je in- en uitademing. Je zult hierbij in een meditatieve staat komen en helemaal naar binnen keren. Zowel de power yoga als de easy vinyasa yogales wordt altijd afgesloten met een heerlijke eindontspanning, misschien wel het belangrijkste onderdeel van de les: je ontspant je lichaam, je spierspanning en ademhaling dalen en je gedachten komen tot rust.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige en zachte yogavorm, waarbij de houdingen langere tijd en met zo ontspannen mogelijke spieren worden aangehouden. In de dynamische en vaak onrustige tijd waarin we leven, is de balans tussen yin (rust) en yang (beweging) soms ver te zoeken. Tijdens een Yin yogales zul je ervaren dat je meer ‘uit je hoofd en in je lichaam’ gaat. Het heeft een rustgevende werking, zowel voor lichaam als geest. Daarnaast zorgen de oefeningen voor een stretch van het bindweefsel. Je gewrichten, pezen en wervelkolom worden sterker en je lichaam wordt flexibeler. Je zult letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten! Tijdens de opleiding leer je hoe je jezelf of je leerlingen begeleidt om met volle aandacht bij jezelf en je lichaam te zijn en te ervaren wat de stilte en rust met je kunnen doen.

HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD?

 • De opleiding bestaat uit maar liefst 200 uren training en coaching, die je in een periode van (bijna) zeven maanden zult volgen.
 • De training zal zowel op locatie als online plaatsvinden, waarbij de online lessen bestaan uit live momenten én uit vooraf opgenomen lessen. Alle online lessen zijn ook weer terug te kijken.
 • De live trainingsdagen vinden plaats in onze yogastudio in Waalwijk, waarbij je kunt overnachten in onze B&B ‘Jack & James’ in Veen (verblijf exclusief maaltijden). Op deze locatie zal ook het retreatweekend worden gehouden (inclusief ontbijt, lunch en diner).
 • Alle lessen en de lesstof zijn in het Nederlands.
 • Er is een praktijkdag waarop je kunt oefenen voor je examen, maar ook in gesprek kunt gaan met je mentor.
 • Ook is er een intervisiemoment, waaraan je in groepjes deelneemt.
 • We vragen je om iedere week een yogales aan familie of vrienden te geven, zodat je de praktijk kunt leren en steeds beter onder de knie krijgt.
 • Ook verwachten we dat je zelf wekelijks een les volgt die aansluit bij de opleiding (dus kundalini, vinyasa of yin). Je kiest zelf waar je deze lessen wilt volgen.
 • Tijdens de opleiding kun je altijd per mail contact zoeken met Leonie, die jou bijstaat met kennis, hulp en ervaring.
 • Ook zullen er regelmatig gastdocenten ‘aanschuiven’, die je meenemen in hun eigen expertise en specialisme en je trainen hoe je op een professionele en toch eigen, authentieke manier een yogales kunt geven. Deze ervaren yogadocenten weten als geen ander wat belangrijk is tijdens een les. Hoe bereid je een les voor? Hoe krijg je flow in je les? Welke asana heeft welk resultaat?
 • Om met medecursisten in verbinding te blijven, nodigen we je ook uit om deel te nemen in onze besloten Instagramgroep. De ideale plaats om vragen te stellen, elkaar te motiveren, ervaringen uit te wisselen. Een heerlijke plek om online met elkaar aan je doel en droom te werken!

Dit ga je leren:

 • Asanatechniek
 • Yogafilosofie
 • Anatomie & Fysiologie
 • Teacher skills
 • Sequencing/lesopbouw
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Ademwerk
 • Energieleer
 • Vinyasa
 • Kundalini
 • with a touch of Yin
 • Meditatie en mindfulness

Boekenlijst:

 • Ware meditatie, Adyashanti
 • Essential Kundalini, Karen Virginia & Dharm Khalsa
 • Baron Baptiste Journey into power Yoga ‘Theorie en praktijk voor beginners en gevorderden’

YOGA ALLIANCE

Na het behalen van je diploma kun je je inschrijven bij Yoga Alliance. Yoga Alliance staat voor hoge kwaliteit yogalessen en wil de kwaliteit van yoga-opleidingen en -lessen bevorderen. Zij volgen hiermee de ethiek van het achtvoudige pad: naar waarheid handelen, eerlijk en transparant zijn. Yogalessen geven zoals yoga is bedoeld. En daar sluiten wij ons als opleiding helemaal bij aan, zodat jij straks op een veilige manier je practice verdiept of les gaat geven. Tijdens de opleiding zullen we je nog verder informeren over Yoga Alliance, maar je kunt zelf alvast kijken op de website.

Het programma van de opleiding, die van 20 sept – 29 maart 2025 zal plaatsvinden, ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA

Weekend 1
Locatie: Waalwijk/Veen

Vrijdag 20 september: 18.00 – 22.00 uur
Je krijgt in dit weekend de toegang tot 10 uur opgenomen teachings.

Weekend 2

Online vanuit huis

Vrijdag 18 oktober: 18:00 – 22:00 uur
Je krijgt in dit weekend de toegang tot 10 uur opgenomen teachings.

Weekend 3
Locatie: Waalwijk/Veen

Vrijdag 15 november: 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag 16 november: 8:00 – 18:00 uur
Zondag 17 november: 8:00 – 18:00 uur

Weekend 4
Online vanuit huis

Vrijdag 6 december: 18:00 – 22:00 uur
Je krijgt in dit weekend de toegang tot 10 uur opgenomen teachings.

Weekend 5
Locatie: Waalwijk/Veen

Vrijdag 10 januari: 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag 11 januari: 08:00 – 18:00 uur
Zondag 12 januari: 8:00 – 18:00 uur

Weekend 6
Online vanuit huis

Vrijdag 7 februari: 18.00 – 22:00 uur
Je krijgt in dit weekend de toegang tot 10 uur opgenomen teachings.

Retreatweekend
Vrijdag 7 maart t/m maandag 10 maart 2025

Tijden van de learnings:
Vrijdag 7 maart: 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 8 maart: 8:00 – 18:00 uur
Zondag 9 maart: 8:00 – 18:00 uur
Maandag 10 maart: 8:00 – 16:00 uur

Praktijkdag
Vrijdag 21 maart 2025

Examendag

Zaterdag 28 maart 2025
Theorie

Examendag
Zondag 29 maart 2025
Praktijk

KOSTEN

Totaalprijs per persoon, inclusief online leeromgeving en studiemateriaal (dit wordt online verzonden), opgenomen lessen/online lessen/live lessen op locatie, inclusief overnachtingen in B&B ‘Jack & James’ (excl. maaltijden) én inclusief het retreatweekend (incl. ontbijt, lunch en diner).

Wanneer het volledige bedrag in één keer wordt betaald, gelden de volgende prijzen:

€ 2.050,- voor een gedeelde kamer op de vide met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 3 personen)
€ 2.150,- voor een gedeelde kamer op de begane grond met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 3 personen)
€ 2.350,- voor een gedeelde kamer met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 2 personen)

Wil je een kamer alleen? Vraag naar de prijs.

Wil je buiten het retreat om geen gebruik maken van de overnachtingen in onze B&B? Laat dit ons dan even per mail weten. Op de bovengenoemde prijzen wordt dan € 350,00 in mindering gebracht, zodat deze € 1.700,- / € 1.800,- / € 2.000,- worden, afhankelijk van de door jou gekozen kamer.

Wil je liever in termijnen betalen? Neem dan even contact op met Leonie via info@poyomicenter.nl

Boekt u voor 1 juni? Dan krijgt u 10% vroegboekkorting.

Lees de algemene voorwaarden

Boek nu

Exclusief:

 • Vervoer naar de opleiding
 • Annulering (lees hiervoor de voorwaarden)

Training inclusief overnachten

 • We kunnen ons voorstellen dat je het op en neer reizen van je woonplaats naar de live locatie te ver of te intensief vindt. Vandaar dat we onze teacher training inclusief overnachtingen op een prachtige locatie in de buurt aanbieden!
 • Je verblijft dan in de B&B van Leonie: ‘Jack & James’ te Veen. Het vervoer naar de yogastudio in Waalwijk dien je zelf te regelen (dit is ongeveer 15 minuten rijden).
 • Maaltijden zijn bij deze overnachtingen niet inbegrepen. Deze dien je zelf te verzorgen. In de B&B is een keuken aanwezig (met oven en inductie). Ook op de locatie van de yogastudio is een kleine keuken (voorzien van kookplaat en koelkast).
 • Wil je geen gebruik maken van de overnachtingen tijdens de training (dus uitsluitend van de overnachtingen tijdens de 3-daagse retreat)? Laat het ons dan even per mail weten.
 • Voor de training zijn zowel inclusief als exclusief de overnachtingsmogelijkheid dezelfde algemene voorwaarden van toepassing.

Wat onze leden zeggen