200 UURS YOGA-OPLEIDING & RETREAT

The Awakening Yoga Soul Teacher Training & Retreat

Droom jij ervan om je onder te dompelen in alle informatie en kennis die op het gebied van yoga te vinden is? Speel je al een tijdje met het idee om ook eens op yoga retreat te gaan? Of denk je erover om – naast de lessen die je misschien al langere tijd volgt – zelf yogales te gaan geven? Voel je de behoefte om jezelf zowel lichamelijk als spiritueel te ontwikkelen met al het goede dat yoga te bieden heeft? Dan heeft Power Yoga Mindfulness Center het ultieme cadeau aan jezelf, als verdieping van jouw spirituele reis: The Awakening Yoga Soul Teacher Training & Retreat combineert alles waarnaar jij op zoek bent!

PoYoMi Center heeft een eigen en unieke yoga-opleiding ontwikkeld. Tijdens deze yoga teacher training geniet je naast live lessen op locatie, live online lessen en eerder opgenomen online lessen ook van een heerlijke 3-daagse retraite. Je hebt bij onze opleiding de keuze om de hele training in twee maanden te volgen óf te kiezen voor een traject van zes maanden, zodat het tempo van de opleiding wat lager ligt en je wat langer over de hele training kunt doen. Je kunt zelf kiezen welk tempo het beste bij jou en in jouw dagelijkse leven past.

Tijdens de yoga-opleiding delen we alle levenswijsheden van de yogafilosofie met je en nemen we je mee in de oude yogatradities en de diverse yogavormen en -stijlen. We laten je intensief kennismaken met de voordelen die elke yogastijl biedt. Tegen het einde van de yoga teacher opleiding word je heerlijk drie dagen verwend in Leonie’s eigen Bed & Breakfast ‘Jack & James’ in het prachtig gelegen Veen. Deze retraite is niet alleen de perfecte verdieping van jouw yoga-opleiding, maar zal jou bovendien laten genieten van heerlijke yogalessen, een stiltewandeling, een bijzondere special of ceremonie, puur vegan food, de prachtige natuur langs de Maas en 100% me-time. Een zalig weekend om het zaadje van jouw yoga teacher opleiding verder te planten en energie op te doen voor de verdere afronding van de Awakening Yoga Soul Teacher Training.

Na deze bijzondere yoga-opleiding, waarin je maar liefst 200 uur aan training en scholing ontvangt en geniet van het bijzondere yoga retreat, weet je hoe je op een verantwoorde manier een professionele, uitgebalanceerde yogales – die lichaam en geest in balans brengt – kunt geven. De Awakening Yoga Soul Teacher Training is geaccrediteerd door de International Yoga Alliance en je ontvangt – na het succesvol afleggen van het examen – het officiële Yoga Alliance Certificaat.

Tijdens de yoga teacher training is er veel aandacht voor jouw persoonlijke (spirituele) groei, kennis over het lichaam, het juiste stemgebruik en bovenal het behoud van jouw eigen authenticiteit. Een fantastische reis in en met jezelf, waarin je steeds dichter bij jezelf zult komen. Je zult ontdekken wat yoga voor je betekent. Waarom jij yoga beoefent. Wanneer je nu eigenlijk een ‘echte’ yogi bent. En waarom de yoga levensstijl bij jou past. Ook kom je er tijdens de yoga-opleiding achter welke yogastijl het meeste voor jou doet en bij welke vorm jij je het prettigst voelt. Je gaat leren waar je tijdens lessen op moet letten, zowel in het uitvoeren van de houdingen als om een goede flow te creëren. Hoe zorg je voor de juiste energie, hoe bouw je een les op en hoe laat je de asana’s goed in elkaar overlopen. Natuurlijk leren we je ook alles over de yama’s en de niyama’s, die onderdeel uitmaken van het achtvoudige pad. Dit zijn de morele (leef)regels en richtlijnen waarop de yogafilosofie is gebaseerd en die je als basis en inzicht in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

The Awakening Yoga Soul yoga-opleiding van Power Yoga Mindfulness Center richt zich op de stijlen: Kundalini yoga, (Easy) Vinyasa (Power) Yoga Flow and a touch of Yin Yoga. Drie verschillende vormen van yoga, waarbij je een heel compleet beeld krijgt van de mogelijkheden, de voordelen en de specifieke yogastijlen.

Of je de opgedane kennis en training nu professioneel gaat inzetten of voor jezelf houdt, je zult ervaren dat deze opleiding je enorm veel gaat brengen. Persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling, een lichamelijke boost, mentale rust én als bonus voor jezelf het heerlijke yoga retreat als afsluiting van de yoga-opleiding. Alle ingrediënten zijn aanwezig om jou (weer) dichtbij jezelf te laten komen en te ervaren wat dat met je doet. Een ultiem cadeau aan jezelf! Ga je de uitdaging met ons aan?

PoYoMi nodigt je van harte uit om deze yogareis samen met ons te gaan maken.

Niveau: HBO werk- en denkniveau
Certificering: Yoga Alliance

STIJLEN

Tijdens de opleiding zullen we ons richten op de volgende yogastijlen:

 • KUNDALINI
 • EASY VINYASA POWER FLOW
 • YIN

Drie verschillende vormen van yoga, waardoor je een heel compleet beeld zult krijgen van de mogelijkheden, de voordelen en de stijlen.

KUNDALINI 

Kundalini yoga wordt ook wel ‘de yoga van het bewustzijn’ genoemd. Het is een stijl die heel effectief is om spanning en stress los te laten en je zenuwstelsel te versterken. Wij leren je de kundalini yoga volgens de oude tradities en niet volgens de leer van Yogi Bhajan, in verband met zijn omstreden verleden. Tijdens de les wordt veel gebruik gemaakt van de zogenaamde vuurademhaling. Deze zorgt voor een enorme boost aan zuurstof in je bloed, waardoor het soms zelfs kan voelen alsof je een beetje ‘high’ bent. Ook kunnen door deze ademhaling toxische stoffen veel sneller en gemakkelijker je lichaam verlaten. Bij kundalini yoga kan gebruik worden gemaakt van duizenden kriya’s. Dit zijn yoga-oefeningen met een aantal overeenkomsten: het zijn dynamische oefeningen, waarbij je op het natuurlijke ritme van je ademhaling beweegt. Je maakt de bewegingen zonder inspanning en zonder bezig te zijn met het resultaat. Het doel van iedere kriya is verschillend: de een is gericht op het openen van je hartchakra en zorgt voor balans in de energiestromen in je lichaam. Een andere helpt je om weer terug te komen in je eigen kracht. Bovenal zul je ervaren dat je beter gaat zien wat jou (nog) dient en wat je juist beter kunt loslaten. Kundalini is een krachtige vorm van yoga waar ademhalingstechnieken en meditatie centraal staan en die je op een bewustere manier in het leven doet staan. In de opleiding is volop ruimte je deze technieken en levensfilosofie eigen te maken.

EASY VINYASA POWER FLOW

Vinyasa flow en power yoga zijn de meest creatieve yogastijlen die je kunt leren: dynamische vormen van yoga waarin je veel verschillende asana’s met elkaar kunt verbinden en in elkaar kunt laten overlopen. Een powerles werkt met vloeiende bewegingen die elkaar snel opvolgen en die voor een krachtiger en flexibeler lichaam zorgen. Al je spieren komen tijdens deze les aan bod. Dankzij de ondersteunende ademtechnieken zul je ervaren dat er meer verbinding tussen lichaam en geest ontstaat. Easy Vinyasa yoga is een wat mildere vorm dan de echte power yoga en daardoor voor bijna iedereen toegankelijk. Je voert de houdingen met veel aandacht uit en werkt aan het ontspannen van je lichaam en het loslaten van stress en spanning. De houdingen lopen vloeiend in elkaar over en volgen daarbij het ritme van je in- en uitademing. Je zult hierbij in een meditatieve staat komen en helemaal naar binnen keren. Zowel de power yoga als de easy vinyasa yogales wordt altijd afgesloten met een heerlijke eindontspanning, misschien wel het belangrijkste onderdeel van de les: je ontspant je lichaam, je spierspanning en ademhaling dalen en je gedachten komen tot rust.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige en zachte yogavorm, waarbij de houdingen langere tijd en met zo ontspannen mogelijke spieren worden aangehouden. In de dynamische en vaak onrustige tijd waarin we leven, is de balans tussen yin (rust) en yang (beweging) soms ver te zoeken. Tijdens een Yin yogales zul je ervaren dat je meer ‘uit je hoofd en in je lichaam’ gaat. Het heeft een rustgevende werking, zowel voor lichaam als geest. Daarnaast zorgen de oefeningen voor een stretch van het bindweefsel. Je gewrichten, pezen en wervelkolom worden sterker en je lichaam wordt flexibeler. Je zult letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten! Tijdens de opleiding leer je hoe je jezelf of je leerlingen begeleidt om met volle aandacht bij jezelf en je lichaam te zijn en te ervaren wat de stilte en rust met je kunnen doen.

HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD?

De opleiding bestaat uit maar liefst 200 uren training en coaching, die als volgt zijn verdeeld:

 • De opleiding bestaat uit maar liefst 200 uren training en coaching, die je, zoals gezegd, in een periode van twee óf zes maanden kunt volgen.
 • De training zal zowel op locatie als online plaatsvinden, waarbij de online lessen bestaan uit live momenten én uit vooraf opgenomen lessen.
 • De live trainingsdagen vinden plaats in Waalwijk, waarbij je kunt overnachten in onze B&B ‘Jack & James’ in Veen. Op deze locatie zal ook het retreatweekend worden gehouden.
 • Alle lessen en de lesstof zijn in het Nederlands.
 • Er is een praktijkdag waarop je kunt oefenen voor je examen, maar ook in gesprek kunt gaan met je mentor.
 • Ook is er een intervisiemoment, waaraan je in groepjes deelneemt.
 • We vragen je om iedere week een yogales aan familie of vrienden te geven, zodat je de praktijk kunt leren en steeds beter onder de knie krijgt.
 • Ook verwachten we dat je zelf wekelijks een les volgt die aansluit bij de opleiding (dus kundalini, vinyasa of yin). Je kiest zelf waar je deze lessen wilt volgen.
 • Tijdens de opleiding kun je altijd per mail contact zoeken met Leonie, die jou bijstaat met kennis, hulp en ervaring.
 • Ook zullen er regelmatig gastdocenten ‘aanschuiven’, die je meenemen in hun eigen expertise en specialisme en je trainen hoe je op een professionele en toch eigen, authentieke manier een yogales kunt geven. Deze ervaren yogadocenten weten als geen ander wat belangrijk is tijdens een les. Hoe bereid je een les voor? Hoe krijg je flow in je les? Welke asana heeft welk resultaat?
 • Om met medecursisten in verbinding te blijven, nodigen we je ook uit om deel te nemen in onze besloten Facebookgroep. De ideale plaats om vragen te stellen, elkaar te motiveren, ervaringen uit te wisselen. Een heerlijke plek om online met elkaar aan je doel en droom te werken!

Dit ga je leren:

 • Asanatechniek
 • Yogafilosofie
 • Anatomie & Fysiologie
 • Teacher skills
 • Sequencing/lesopbouw
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Ademwerk
 • Energieleer
 • Vinyasa
 • Kundalini
 • with a touch of Yin
 • Meditatie en mindfulness

Boekenlijst:

 • Ware meditatie, Adyashanti
 • Essential Kundalini, Karen Virginia & Dharm Khalsa
 • Baron Baptiste Journey into power Yoga ‘Theorie en praktijk voor beginners en gevorderden’

YOGA ALLIANCE

Na het behalen van je diploma kun je je inschrijven bij Yoga Alliance. Yoga Alliance staat voor hoge kwaliteit yogalessen en wil de kwaliteit van yoga-opleidingen en -lessen bevorderen. Zij volgen hiermee de ethiek van het achtvoudige pad: naar waarheid handelen, eerlijk en transparant zijn. Yogalessen geven zoals yoga is bedoeld. En daar sluiten wij ons als opleiding helemaal bij aan, zodat jij straks op een veilige manier je practice verdiept of les gaat geven. Tijdens de opleiding zullen we je nog verder informeren over Yoga Alliance, maar je kunt zelf alvast kijken op de website.

Het programma van de opleiding met een duur van twee maanden, die van eind november 2023 tot medio januari 2024 zal plaatsvinden, ziet er als volgt uit:

PROGRAMMA
Online lessen van maandag 27 november t/m zaterdag 9 december

TIJDEN ONLINE
Maandag 18:00 – 22:00 uur
Dinsdag 18:00 – 22:00 uur
Woensdag 9:00 – 14:00 uur
Donderdag 18:00 – 22:00 uur
Vrijdag 9:00 – 14:00 uur
Zaterdag 8:00 – 15:00 uur
Zondag 8:00 – 15:00 uur
Maandag 18:00 – 22:00 uur
Dinsdag 18:00 – 22:00 uur
Woensdag 9:00 – 14:00 uur
Donderdag 18:00 – 22:00 uur
Vrijdag 9:00 – 14:00 uur
Zaterdag 9:00 – 12:00 uur

Er worden vooraf 10 yogalessen van één uur opgenomen die terug te zien zijn. Alle online lessen zijn ook weer terug te kijken.

OP LOCATIE
De live lessen op locatie zullen van maandag 8 t/m woensdag 17 januari 2024 plaatsvinden in onze yogastudio in Waalwijk. Het retreat is dan van vrijdag 12 t/m maandag 15 januari.

OVERNACHTEN en RETREAT
Tijdens de live trainingsdagen: slapen in Veen in onze B&B (exclusief maaltijden). Tijdens het retreatweekend zijn zowel de overnachtingen in de B&B als het ontbijt, de lunch en het diner inbegrepen.

TIJDEN OP LOCATIE
Maandag 9:00 – 20:00 uur
Dinsdag 9:00 – 20:00 uur
Woensdag 9:00 – 20:00 uur
Donderdag 9:00 – 20:00 uur
Vrijdag 12:00 – 20:00 uur
Zaterdag 6:00 – 20:00 uur
Zondag 6:00 – 20:00 uur
Maandag 6:00 – 20:00 uur
Dinsdag examen
Woensdag examen

Kies je liever voor de langere versie van onze opleiding, waarin je de lessen in een periode van zes maanden kunt volgen? Deze zal van medio januari tot begin juli 2024 plaatsvinden. De exacte data en tijden vind je in het onderstaande schema.

PROGRAMMA

Weekend 1
Locatie: Waalwijk/Veen

Vrijdag 19 januari: 18.00 – 22.00 uur
Zaterdag 20 januari: 8:00 – 18:00 uur
Zondag 21 januari: 8:00 – 18:00 uur

Weekend 2
Online vanuit huis

Vrijdag 16 februari: 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag 17 februari: 8:00 – 14:00 uur
Zondag 18 februari: 8:00 – 14:00 uur

Weekend 3
Locatie: Waalwijk/Veen

Vrijdag 15 maart: 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag 16 maart: 8:00 – 18:00 uur
Zondag 17 maart: 8:00 – 18:00 uur

Weekend 4
Online vanuit huis

Vrijdag 12 april: 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag 13 april: 8:00 – 14:00 uur
zondag 14 april: 8:00 – 14:00 uur

Weekend 5
Locatie: Waalwijk/Veen

Vrijdag 3 mei: 18:00 – 22:00 uur
Zaterdag 4 mei: 08:00 – 18:00 uur
Zondag 5 mei: 8:00 – 18:00 uur

Weekend 6
Online vanuit huis

Vrijdag 24 mei: 18.00 – 22:00 uur
Zaterdag 25 mei: 08:00 – 14:00 uur
Zondag 26 mei: 08:00 – 14:00 uur

Retreatweekend
Vrijdag 7 t/m maandag 10 juni

Tijden van de learnings:
Vrijdag 7 juni: 10:00 – 18:00 uur
Zaterdag 8 juni: 8:00 – 18:00 uur
Zondag 9 juni: 8:00 – 18:00 uur
Maandag 10 juni: 8:00 – 16:00 uur

Praktijkdag
Vrijdag 21 juni

Examendag
Zaterdag 29 juni
Theorie

Examendag
Zondag 7 juli
Praktijk

KOSTEN
Totaalprijs per persoon, inclusief online leeromgeving en studiemateriaal (dit wordt online verzonden), opgenomen lessen/online lessen/live lessen op locatie, inclusief overnachtingen in B&B ‘Jack & James’ (excl. maaltijden) én inclusief het retreatweekend (incl. ontbijt, lunch en diner).

Wanneer het volledige bedrag in één keer wordt betaald, bedraagt de prijs van de opleiding van twee maanden:

€ 2.250,00 voor een gedeelde kamer op de vide met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 3 personen)
€ 2.300,00 voor een gedeelde kamer op de begane grond met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 3 personen)
€ 2.350,00 voor een gedeelde kamer met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 2 personen)

Kies je voor de opleiding van zes maanden en betaal je het volledige bedrag in één keer, dan gelden de volgende prijzen:

€ 3.250,00 voor een gedeelde kamer op de vide met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 3 personen)
€ 3.350,00 voor een gedeelde kamer op de begane grond met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 3 personen)
€ 3.500,00 voor een gedeelde kamer met gedeelde badkamer (gebruik badkamer door maximaal 2 personen)

Wil je buiten het retreat om geen gebruik maken van de overnachtingen in onze B&B? Laat dit ons dan even per mail weten. Op de bovengenoemde prijzen wordt dan € 300,00 in mindering gebracht, zodat deze € 1.950,00 / € 2.000,00 / € 2.050,00 resp. € 2.950,00 / € 3.050,00 / € 3.200,00 worden, afhankelijk van de door jou gekozen kamer.

Wil je liever in termijnen betalen? Neem dan even contact op met Leonie via info@poyomicenter.nl

Lees de algemene voorwaarden

Boek nu

Exclusief:

 • Vervoer naar de opleiding
 • Annulering (lees hiervoor de voorwaarden)

Training inclusief overnachten

 • We kunnen ons voorstellen dat je het op en neer reizen van je woonplaats naar de live locatie te ver of te intensief vindt. Vandaar dat we onze teacher training inclusief overnachtingen op een prachtige locatie in de buurt aanbieden!
 • Je verblijft dan in de B&B van Leonie: ‘Jack & James’ te Veen. Het vervoer naar de yogastudio in Waalwijk dien je zelf te regelen (dit is ongeveer 15 minuten rijden).
 • Maaltijden zijn bij deze overnachtingen niet inbegrepen. Deze dien je zelf te verzorgen. In de B&B is een keuken aanwezig (met oven en inductie). Ook op de locatie van de yogastudio is een kleine keuken (voorzien van kookplaat en koelkast).
 • Wil je geen gebruik maken van de overnachtingen tijdens de training (dus uitsluitend van de overnachtingen tijdens de 3-daagse retreat)? Laat het ons dan even per mail weten.
 • Voor de training zijn zowel inclusief als exclusief de overnachtingsmogelijkheid dezelfde algemene voorwaarden van toepassing.

Wat onze leden zeggen