200 UURS YOGA-OPLEIDING & RETREAT

The Awakening Yoga Soul Teacher Training & Retraite

Droom jij ervan om je onder te dompelen in alle informatie en kennis die op het gebied van yoga te vinden is? Speel je al een tijdje met het idee om ook eens op yoga retreat te gaan? Of denk je erover om – naast de lessen die je misschien al langere tijd volgt – zelf yogales te gaan geven? Voel je de behoefte om jezelf zowel lichamelijk als spiritueel te ontwikkelen met al het goede dat yoga te bieden heeft? Dan heeft Power Yoga Mindfulness Center het ultieme cadeau aan jezelf, als verdieping van jouw spirituele reis. The Awakening Yoga Soul Teachter Training & Retreat combineert alles waar naar jij op zoek bent.

PoYMi Center heeft een eigen en unieke yoga-opleiding ontwikkeld. Tijdens deze yoga teacher training geniet je naast live lessen op locatie, live online lessen en eerder opgenomen, online lessen ook van een heerlijke 3-daagse retraite. Tijdens de yoga opleiding delen we alle levenswijsheden van de yogafilosofie met je en nemen we je mee in de oude yogatradities en de diverse yoga vormen / stijlen. We laten je intensief kennismaken met de voordelen die elke yoga stijl biedt. Tegen het einde van de yoga teacher opleiding wordt je heerlijk 3 dagen verwend in Leonie’s eigen Bed & Breakfast “Jack & James”. Natuurlijk ga je ook tijdens deze retraite verder de verdieping van jouw yogaopleiding in maar je gaat ook genieten van: heerlijke yogalessen, een stilte wandeling, een bijzondere special of ceremonie, puur vegan food, de prachtige natuur langs de Maas en 100% me time. Een zalig weekend om het zaadje van jouw yoga teacher opleiding verder te planten en energie op te doen voor de verdere afronding van de Awakening Yoga Soul Teacher Training. Na deze bijzondere yogaopleiding, waarin je maar liefst 200 uur aan training en scholing ontvangt en geniet van het bijzondere yoga retreat, weet je hoe je op een verantwoorde manier een professionele, uitgebalanceerde yogales – die lichaam en geest in balans brengt – kunt geven. De Awakening yoga Soul Teacher Training is geaccrediteerd door de International Yoga Alliance en je ontvangt – na het succesvol afleggen van het examen – het officiële Yoga Alliance Certificaat.

Tijdens de yoga teacher training is er veel aandacht voor jouw persoonlijke (spirituele) groei, kennis over het lichaam, het juiste stemgebruik en bovenal het behoud van jouw eigen authenticiteit. Een fantastische reis in en met jezelf, waarin je steeds dichter bij jezelf zult komen. Je zult ontdekken wat yoga voor je betekent. Waarom jij yoga beoefent. Wanneer je nu eigenlijk een “echte” yogi bent. En waarom de yoga levensstijl bij jou past. Ook kom je er tijdens de yogaopleiding achter welke yogastijl voor jou het meeste doet en bij welke yoga vorm jij je het prettigst voelt. Je gaat leren waar je tijdens lessen op moet letten, zowel in het uitvoeren van de houdingen als om een goede yoga flow te creëren. Je leert hoe je voor de juiste energie zorgt. Hoe je een les opbouwt en hoe je de asana’s goed in elkaar over kunt laten lopen. Natuurlijk leren we je ook alles over de yama’s en de niyama’s, die onderdeel uitmaken van het achtvoudige pad. Dit zijn de morele (leef)regels en richtlijnen waarop de yogafilosofie is gebaseerd en die je als basis en inzicht in je dagelijkse leven kunt gebruiken.

The Awakening Yoga Soul yoga-opleiding van Power Yoga Mindfulness Center richt zich op de stijlen: Kundalini yoga, (Easy) Vinyasa (Power) Yoga Flow and “a touch of” Yin Yoga. Drie verschillende vormen van yoga, waarbij je een heel compleet beeld krijgt van de mogelijkheden, de voordelen en de specifieke yoga stijlen.

Of je de opgedane kennis en training nu professioneel gaat inzetten of voor jezelf houdt, je zult ervaren dat deze opleiding je enorm veel gaat brengen. Persoonlijke groei, spirituele ontwikkeling, een lichamelijke boost, mentale rust en een bonus aan jezelf via het heerlijke yoga retreat als onderdeel van de yoga opleiding. Alle ingrediënten zijn aanwezig om jou (weer) dichtbij jezelf te laten komen en te ervaren wat dat met je doet. Een ultiem cadeau aan jezelf. Ga je de uitdaging met ons aan?

PoYoMi nodigt je van harte uit om deze yogareis samen met ons te gaan maken.

Niveau: HBO werk- en denkniveau
Certificering: Yoga Alliance

STIJLEN

Tijdens de opleiding zullen we ons richten op de volgende yogastijlen:

 • KUNDALINI
 • EASY VINYASA POWER FLOW
 • YIN

Drie verschillende vormen van yoga, waardoor je een heel compleet beeld zult krijgen van de mogelijkheden, de voordelen en de stijlen.

KUNDALINI 

Kundalini yoga wordt ook wel ‘de yoga van het bewustzijn’ genoemd. Het is een stijl die heel effectief is om spanning en stress los te laten en je zenuwstelsel te versterken. Wij leren je de kundalini yoga volgens de oude tradities en niet volgens de leer van Yogi Bhajan in verband met zijn omstreden verleden. Tijdens de les wordt veel gebruik gemaakt van de zogenaamde vuurademhaling. Deze zorgt voor een enorme boost aan zuurstof in je bloed, waardoor het soms zelfs kan voelen alsof je een beetje ‘high’ bent. Ook is het gevolg dat toxische stoffen veel sneller en gemakkelijker je lichaam kunnen verlaten. Bij kundalini yoga kan gebruik worden gemaakt van duizenden kriya’s. Dit zijn yoga-oefeningen met een aantal overeenkomsten: het zijn dynamische oefeningen, waarbij je op het natuurlijke ritme van je ademhaling beweegt. Je maakt de bewegingen zonder inspanning en zonder bezig te zijn met het resultaat. Het doel van iedere kriya is verschillend: de een is gericht op het openen van je hartchakra en zorgt voor balans in de energiestromen in je lichaam. Een andere helpt je om weer terug te komen in je eigen kracht. Bovenal zul je ervaren dat je beter gaat zien wat jou (nog) dient en wat je juist beter kunt loslaten. Kundalini is een krachtige vorm van yoga waar ademhalingstechnieken en meditatie centraal staan en die je op een bewustere manier in het leven doet staan. In de opleiding is volop ruimte je deze technieken en levensfilosofie eigen te maken.

EASY VINYASA POWER FLOW

Vinyasa flow en power yoga zijn de meest creatieve yogastijlen die je kunt leren: dynamische vormen van yoga waarin je veel verschillende asana’s met elkaar kunt verbinden en in elkaar kunt laten overlopen. Een powerles werkt met vloeiende bewegingen die elkaar snel opvolgen en die voor een krachtiger en flexibeler lichaam zorgen. Al je spieren komen tijdens deze les aan bod. Dankzij de ondersteunende ademtechnieken zul je ervaren dat er meer verbinding tussen lichaam en geest ontstaat. Easy Vinyasa yoga is een wat mildere vorm dan de echte power yoga en daardoor voor bijna iedereen toegankelijk. Je voert de houdingen met veel aandacht uit en werkt aan het ontspannen van je lichaam en het loslaten van stress en spanning. De houdingen lopen vloeiend in elkaar over en volgen daarbij het ritme van je in- en uitademing. Je zult hierbij in een meditatieve staat komen en helemaal naar binnen keren. Zowel de power yoga als de easy vinyasa yogales wordt altijd afgesloten met een heerlijke eindontspanning, misschien wel het belangrijkste onderdeel van de les: je ontspant je lichaam, je spierspanning en ademhaling dalen en je gedachten komen tot rust.

YIN YOGA

Yin yoga is een rustige en zachte yogavorm, waarbij de houdingen langere tijd en met zo ontspannen mogelijke spieren worden aangehouden. In de dynamische en vaak onrustige tijd waarin we leven is de balans tussen yin (rust) en yang (beweging) soms ver te zoeken. Tijdens een Yin yogales zul je ervaren dat je meer ‘uit je hoofd en in je lichaam’ gaat. Het heeft een rustgevende werking, zowel voor lichaam als geest.  Daarnaast zorgen de oefeningen voor een stretch van het bindweefsel. Je gewrichten, pezen en wervelkolom worden sterker en je lichaam wordt flexibeler. Je zult letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten! Tijdens de opleiding leer hoe je jezelf of je leerlingen begeleidt om met volle aandacht bij jezelf en je lichaam te zijn en te ervaren wat de stilte en rust met je kunnen doen.

HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD?

De opleiding bestaat uit maar liefst 200 uren training en coaching, die als volgt zijn verdeeld:

 • We organiseren de live events in Waalwijk waar ook overnacht kan worden in onze B&B in Veen en ook het retreat weekend zal worden gehouden.
 • Alle lessen en lesstof is in het Nederlands.Er is een praktijkdag waarin je kunt oefenen voor je examen, maar ook in gesprek kunt gaan met je mentor Er is een intervisie moment, waarin je in groepjes deelneemt Je zal iedere week een yogales geven aan fam/vrienden zodat je in praktijk kunt leren. Ook verwachten we dat je zelf wekelijks een gerichte les volgt (dus kundalini, vinyasa of yin). Je mag deze lessen volgen waar je wilt.

Tijdens de opleiding kun je altijd per mail contact zoeken met Leonie, die jou bijstaat met kennis, hulp en ervaring. Soms zal er ook een gastdocent ‘aanschuiven’, die je meeneemt in hun eigen expertise en specialisme en je trainen hoe je op een professionele en toch eigen, authentieke manier een yogales kunt geven. Deze ervaren yogadocenten weten als geen ander wat belangrijk is tijdens een les. Hoe bereid je een les voor? Hoe krijg je flow in je les? Welke asana heeft welk resultaat?

Om met medecursisten in verbinding te blijven, nodigen we je ook uit om deel te nemen in onze besloten Facebookgroep. De ideale plaats om vragen te stellen, elkaar te motiveren, ervaring uit te wisselen. Een heerlijke plek om online met elkaar aan je doel en droom te werken!

Dit ga je leren:

 • Asanatechniek
 • Yoga filosofie
 • Anatomie & Fysiologie
 • Teacherskills
 • Sequencing/lesopbouw
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Ademwerk
 • Energieleer
 • Vinyasa
 • Kundalini
 • with a touch of Yin
 • Meditatie en mindfulness

Boekenlijst:

 • Ware meditatie, Adyashanti
 • Essential Kundalini, Karen Virginia & Dharm Khalsa
 • Baron Baptiste Journey into power Yoga ‘Theorie en praktijk voor beginners en gevorderden’

 

YOGA ALLIANCE

Na het behalen van je diploma kun je je inschrijven bij Yoga Alliance. Yoga Alliance staat voor hoge kwaliteit yogales en wil de kwaliteit van yogaopleidingen en lessen bevorderen. Zij volgen hiermee de ethiek van het 8-voudige pad; naar waarheid handelen, eerlijk en transparant zijn. Yogalessen geven zoals yoga bedoelt is. En daar sluiten wij ons als opleiding helemaal bij aan, zodat jij straks op een veilige manier je practice verdiept of les gaat geven. Tijdens de opleiding zullen we je nog verder informeren over Yoga Alliance, maar je kunt zelf alvast kijken op de website.

PROGRAMMA
Online 9 t/m 22 oktober

TIJDEN ONLINE
Maandag 18:00-21:00
Dinsdag 18:00-21:00
Woensdag 9:00-13:00
Donderdag 18:00-21:00
Vrijdag 9:00-13:00
Zaterdag 8:00-15:00
Zondag 8:00-15:00
Maandag 18:00-21:00
Dinsdag 18:00-21:00
Woensdag 9:00-13:00
Donderdag 18:00-21:00
Vrijdag 9:00-13:00
Zaterdag 8:00-15:00
Zondag 8:00-15:00

OP LOCATIE
Er worden vooraf 10 yoga lessen van één uur opgenomen die terug te zien zijn. Alle online tijden zijn ook weer terug te kijken.

Op locatie 6-15 november

OVERNACHTEN
Op locatie (slapen in Veen in onze B&B en yoga in Waalwijk) met inbegrip van overnachting en drie maaltijden.
Maandag 6 november t/m woensdag 15 november.

* Het retreat is dan van vrijdag 10 nov t/m maandag 13 november.

TIJDEN OP LOCATIE
Maandag 9:00-20:00
Dinsdag 9:00-20:00
Woensdag 9:00-20:00
Donderdag 9:00-20:00
Vrijdag 12:00 -20:00
Zaterdag: 6:00-20:00
Zondag: 6;00-20:00
Maandag: 6:00-20:00
Dinsdag examen
Woensdag examen

KOSTEN
Totaal prijs inclusief online leeromgeving en studie materiaal (wordt online verzonden) opgenomen lessen/online lessen/live lessen op locatie/inclusief overnachtingen (graag mailen als je buiten het retreat om niet wenst te overnachten).

€ 2.250,- als je in één x betaald (gedeelde kamer op de vide met gedeelde badkamer)
€2.300,- als je in één x betaald (gedeelde kamer op de begaande grond met gedeelde badkamer)
€2.350,- als je in één x betaald (gedeeld kamer met gedeelde badkamer)

Wil je het in gedeeltes betalen neem dan even contact op met Leonie info@poyomicenter.nl

Lees de algemene voorwaarden

Boek nu

De opleiding is inclusief de 3 overnachtingen tijdens het retreat weekend. Ook zullen het ontbijt, lunch en diner tijdens het retreat weekend inclusief zijn. Alle andere maaltijden tijdens de opleiding dient men zelf te verzorgen.

Exclusief:

 • Vervoer naar de opleiding
 • Annulering (lees hiervoor de voorwaarden)

Training inclusief overnachten

Wil je graag de teacher training volgen, maar vind je het op en neer reizen te intensief? Je kunt bij ons ook de training afnemen inclusief overnachtingen. Je verblijft dan in de B&B van Leonie; Jack and James te Veen.  Je dient je vervoer dan wel zelf te regelen naar de yogastudio te Waalwijk (ongeveer 15 minuten rijden), maar de overnachtingen zijn inclusief ontbijt en diner.*

*Voor de rest van de training zijn dezelfde algemene voorwaarden van toepassing als zonder overnachten.

Wat onze leden zeggen