Truffelceremonie

Je hebt vast weleens gehoord van het Sjamanisme. Het is het geloof van inheemse natuurvolkeren over de hele wereld en wordt gezien als de oudste en misschien wel krachtigste spirituele levenswijze en helingsmethode die er is. Het is een techniek om contact te maken met de onzichtbare of spirituele wereld. Een manier waarop dit kan worden gedaan, is met een zogenaamde truffelceremonie.

Tijdens een truffelceremonie maak je, onder professionele begeleiding, een innerlijke reis die voor persoonlijke groei, inzichten en transformatie zal zorgen. We werken hierbij met truffels, een (volkomen legaal) plantmedicijn, met psilocybine als werkzame stof. Het gebruik van dit middel, dat je als truffelthee inneemt, zal je inzichten geven in jezelf en je leven en je helpen op de weg van bewustwording. Ook kan een ceremoniële sessie je helpen trauma’s en depressie op te lossen of angst en paniek te overwinnen. Door de rust en ontspanning tijdens een ceremonie zul je ontdekken wat jouw angsten je willen vertellen en hoe je deze kunt loslaten. Hoe je trauma’s kunt verwerken en ervoor kiest je niet meer te laten beïnvloeden door negatieve gebeurtenissen uit het verleden. Hoe je een verslaving kunt aanpakken door naar de oorzaak te kijken. Zie het als een nieuwe start naar een verbeterde versie van jezelf, bevrijd van niet-helpende emoties en onnodige ballast.

Uiteraard wordt tijdens een truffelceremonie gezorgd voor een veilige, ondersteunende omgeving, met respect voor jou én voor het plantmedicijn. Je krijgt uitleg over de truffels en de ceremonie, de mogelijke uitwerking en de inzichten die je kunt krijgen. Door voorafgaand aan de ceremonie een intentie te zetten, kun je het doel voor jezelf bepalen. Waarin wil jij graag inzichten of helderheid verkrijgen? Wat hoop je uit deze ceremonie te halen? Welk stukje in jezelf wil jij graag helen? Dit zal jou zeker helpen om zo veel mogelijk moois te halen uit deze unieke reis voor hart en ziel.

Hoewel een truffelceremonie een veilige manier is voor het maken van jouw innerlijke reis is het altijd goed je vooraf te laten informeren over het verloop van de sessie en mogelijke bijwerkingen. Over het algemeen worden heel weinig bijwerkingen of negatieve effecten ervaren (en als deze er al zijn, zijn ze van korte duur). Wat weleens voorkomt, is dat wat hoofdpijn, misselijkheid, vermoeidheid of een verhoogde hartslag wordt ervaren. Ook zijn er een aantal contra-indicaties, waarbij het niet verstandig is om deel te nemen aan een truffelceremonie (of vergelijkbare sessie). Dit zijn: ernstige nierziekten, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, zwangerschap, borstvoeding, psychose, bipolaire stoornis en/of het gebruik van medicatie met een contra-indicatie met een natuurlijke MAO-remmer, SSRI’s, anti-depressiva of slaapmedicatie. Wanneer rekening wordt gehouden met eventuele bijwerkingen en deze contra-indicaties is een truffelceremonie een veilige en bovenal waardevolle manier om je bewustzijn te vergroten en voor heling en helderheid te zorgen.

Wanneer jij je aangesproken voelt om een truffelceremonie bij te wonen of wellicht eerst nog uitgebreidere informatie wilt, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We beantwoorden je vragen met liefde en zien ernaar uit je tijdens een van onze ceremonies te mogen ontvangen.

Rapé ceremonie

Een uit het Sjamanisme afkomstig ritueel is de rapé ceremonie. Tijdens deze ceremoniële sessie wordt gebruik gemaakt van het plantmedicijn rapé, dat afkomstig is uit de jungle van Peru en Brazilië. Rapé is een poedermengsel van kruiden, bladeren, tabak en as dat al duizenden jaren wordt gebruikt door inheemse volkeren uit de Amazone. Tegenwoordig wordt het ook in Nederland ingezet bij meditaties en plantceremonies, vanwege de positieve effecten op lichaam en geest.

Rapé heeft een reinigende en kalmerende werking. Het helpt je aarden en opent je hartchakra, waardoor je scherper gaat zien wat jouw intuïtie je wil vertellen. Je zult ervaren dat je gedachten helderder worden en dat je geest als het ware wordt stilgemaakt. Je staat meer in verbinding met alles om je heen en zult een diepere laag van bewustzijn ontdekken.

Daarnaast is rapé een effectief middel om stress, verdriet, zorgen en blokkades uit je systeem te krijgen. Volgens de sjamanen brengt het heling op het diepste niveau van onze cellen en helpt het ons energiesysteem schoon te maken.

Tijdens de rapé ceremonies die PoYoMi organiseert, zorgen we uiteraard voor een veilige setting waarin we met aandacht en de juiste intentie kijken naar hoe dit plantmedicijn jou kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Respect voor jouw grenzen is hierin altijd leidend. Ook vanwege de eventuele lichamelijke effecten die je kunt krijgen, is het belangrijk dat je deze ceremonie onder de juiste begeleiding ondergaat. Bijwerkingen die weleens worden ervaren zijn bijvoorbeeld misselijkheid (soms met overgeven), vermoeidheid, zweten, een verhoogde hartslag, hoofdpijn of duizeligheid. Verder kun je gevoelens van helderheid en euforie ervaren, een energie-boost krijgen, maar ook verdriet voelen. Iedereen is uniek en zal dus op zijn of haar eigen, persoonlijke manier op de ceremonie reageren. Een rapé ceremonie is niet voor iedereen geschikt; er is een aantal contra-indicaties. Dit zijn: hoge bloeddruk, schildklieraandoeningen, nierziektes, zwangerschap, borstvoeding, hartproblemen en/of het gebruik van medicatie met een contra-indicatie met een natuurlijke MAO-remmer, SSRI’s, anti-depressiva of slaapmedicatie. Mensen met deze klachten of medicatie wordt geadviseerd niet aan een rapé ceremonie deel te nemen.

Ondanks de eventuele bijwerkingen, die vrijwel altijd van korte duur zijn, is een rapé ceremonie bovenal een reinigende, transformerende reis die jou veel kan brengen. Waar van bijvoorbeeld Ayahuasca wordt gezegd dat het je naar ‘hogere sferen’ brengt, is rapé juist bedoeld om je meer te doen ‘gronden’, te aarden. Het helpt je meer uit je hoofd en in je lichaam te komen en is een manier om blokkades te overwinnen en op te ruimen.

Ben je benieuwd naar de transformatie die een rapé ceremonie jou kan bieden? Wil je ervaren wat deze helende, zuiverende, spirituele reis jou gaat opleveren? Dan nodigen we je van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen voor de data, locatie en mogelijkheden.

Choco bliss ceremonie

Een Choco bliss ceremonie is een prachtige manier om een diepe innerlijke reis te maken, die jou dichter bij jezelf zal brengen en voor verhelderende inzichten zal zorgen. Choco bliss is een plantmedicijn met de focus op het openen van je hart. Het is een combinatie van pure cacao en een blend van verschillende kruiden. Deze combinatie zorgt voor diepgang en verbinding, voor het loslaten van emoties die jou niet langer dienen. Het brengt je uit je hoofd, terug naar je hart.

De kleine chocolaatjes (Psilocybine houdende bonbons) die je tijdens de ceremonie inneemt, zullen voor rust en ontspanning zorgen, waardoor jij als het ware voorbij de waarneming van je zintuigen komt. Je zult diepgaande inzichten ontvangen, bewustwording ervaren en pijnlijke stukken in je leven kunnen helen. Wat mag je loslaten? Hoe kun je dichter bij jezelf komen? Op welk gebied mag jij groeien en ontwikkelen? En welke belemmerende overtuigingen mag je overboord gooien? Dit alles kan ertoe bijdragen dat je veel meer gaat leven vanuit je hart en mag worden wie je werkelijk bent.

Natuurlijk is het, voorafgaand aan de ceremonie, goed om je te (laten) informeren over wat je kunt verwachten. Realiseer je ook dat ieder mens uniek is en dat de uitwerking van een ceremonie als deze dus voor iedereen anders kan zijn. Over het algemeen heeft een Choco bliss ceremonie geen of weinig bijwerkingen (je zult er bijvoorbeeld niet – zoals bij Ayahuasca vaak het geval is – van hoeven overgeven). Maar dan nog is het belangrijk op een verantwoorde manier om te gaan met een product als Choco bliss. Zorg dus altijd voor de juiste setting en begeleiding. Er is een aantal contra-indicaties: mensen met een hoge bloeddruk, die zwanger zijn, borstvoeding geven, hartproblemen, zware astma, epilepsie of paniekaanvallen hebben en/of medicatie gebruiken met een contra-indicatie met een natuurlijke MAO-remmer, SSRI’s, anti-depressiva of slaapmedicatie wordt aangeraden niet deel te nemen aan een Choco bliss ceremonie. Buiten deze contra-indicaties om is Choco bliss een veilig en toegankelijk plantmedicijn dat je mee op reis neemt naar de diepere lagen van je ziel.

Deze innerlijke reis kun je, onder liefdevolle en professionele begeleiding, maken bij PoYoMi Center. Onze ervaring met ceremonies als deze zal jou helpen je veilig te voelen en open te stellen, om zo tot de mooiste en meest waardevolle ontdekkingen te komen.

Wil je deze reis met ons gaan maken? Informeer dan vrijblijvend naar de data en mogelijkheden. Liever vooraf uitgebreidere informatie? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Bel, mail of app ons, dan vertellen we je met liefde meer over onze Choco bliss (of een van de andere) ceremonies.