Hot Power lessen

De HOT power lessen worden gegeven in een ruimte die door infraroodpanelen wordt verwarmd tussen 32 en 36 graden. De ruimte wordt goed geventileerd waardoor het geen vochtige of broeierige warmte is die je ervaart, maar een heerlijke droge hitte.

Voordelen van HOT
De infraroodstralen van de infraroodpanelen dringen tot diep in de spieren door en verwarmen je van binnenuit. Door de warmte gaat je hartslag omhoog, wordt de bloedsomloop gestimuleerd en kun je gemakkelijker zweten. Dit draagt bij aan de calorieverbranding waardoor een HOT power les nog effectiever is dan ‘gewoon’ sporten. Ook heeft de warmte een ontspannende werking op je spieren en bindweefsel waardoor je spieren elastischer worden, je soepeler kunt bewegen en minder kans hebt op blessures.

Voorbereiding

Drink gedurende de dag minimaal twee liter water zodat je voldoende vocht in je lichaam hebt om de afvalstoffen tijdens en na de les af te voeren. Eet twee tot drie uur voor aanvang van de les je laatste maaltijd en sowieso één uur voor de les niets meer. Zo voorkom je dat je eten in de weg zit en je misselijk wordt. Doordat je veel zweet tijdens de les is het belangrijk om ook na de les voldoende te drinken om hoofdpijn te voorkomen. Door de warmte word je lichaam extra aan het werk gezet dus zorg dat je lichaam van binnen goed verzorgd is en het voor jou kan werken. Om ervoor te zorgen dat je lichaam de warmte goed kan afvoeren is het belangrijk om ademende kleding te dragen. Draag niet te veel lagen kleding over elkaar. Voor dames is een korte broek of dunne legging met een (sport)top voldoende. Voor de heren volstaat een korte broek met een hemd. Na de les is het belangrijk om droge kleding aan te trekken om afkoelen te voorkomen.

Geef jezelf de tijd om te wennen aan de warmte (fijn om 10 minuten voor de les al aanwezig te zijn) en luister naar je lichaam wanneer het teveel voor je wordt. Het is niet erg om een oefening aan te passen of over te slaan. Wel adviseren we je in de ruimte te blijven en geef bij de docent aan hoe het met je gaat.

HOT Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, adem en focus op lichaam en geest de uitgangspunten zijn. Pilates is een effectieve workout die spiergroepen versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Alle oefeningen worden op de mat gedaan waarbij gebruikt kan worden gemaakt van weerstand door middel van een ring, ballen of een elastische band. De belangrijkste weerstand is echter je eigen lichaamsgewicht.

De oefeningen worden beheerst uitgevoerd zodat je zelf kunt voelen of je de oefening goed doet en deze effectief voor je is. De workout is erop gericht je ‘powerhouse’ (de dwarse buikspieren, diepere rugspieren, bekkenbodemspieren en middenrif) te verstevigen en zorgt er tegelijkertijd voor dat andere spiergroepen die de lichaamshouding ondersteunen worden getraind. Met name mensen met rug-, nek- en/of schouderklachten merken binnen een aantal lessen verlichting van de klachten omdat hun lichaamshouding sterkt verbetert, maar ook mensen zonder klachten verbeteren hun lichaamshouding en bewegen soepeler omdat ze door HOT pilates een groter bewustzijn van hun lichaam krijgen.

HOT Pilates/Barre

Vind je pilates leuk, vind je piloxing barre leuk, heb je in het verleden aan ballet gedaan of vind je ballet erg mooi? Dan is de Hot Pilates/Barre iets voor jou! In deze les wordt pilates gecombineerd met balletoefeningen aan de barre. Onwijs goed voor je figuur! Pilates is ontwikkeld als trainingsondersteuning voor (ballet)dansers, en daarom werkt deze combi zo goed. Deze ballet fitness workout is spierversterkend en je werkt tegelijkertijd aan souplesse, ook als je jezelf niet als een goede danser ziet. Het gaat er niet om hoe het eruit ziet, maar hoe het voelt en wat het voor je doet.

De Hot Barre les start met een temperatuur van rond de 32-34 graden, omdat je start met staande oefeningen aan de Barre. Na ongeveer 20 minuten ga je verder met liggende pilates-oefeningen en we sluiten natuurlijk af met een heerlijke eindontspanning.

Je hebt geen ballet-ervaring nodig!

Pilates ballet fitness

HIIT meets yoga

Deze  training heeft alle ingrediënten die je nodig hebt om je dag lekker tegemoet te gaan. De training bestaat uit een warming-up, HIIT gedeelte en de les wordt afgerond met een mini yoga practice, zodat je alle spieren weer heerlijk kunt stretchen en laten ontspannen.