Mirjam Vaarties

‘Mirjam Vaarties is mijn naam en ik ben yogadocent. Ooit ben ik aan yoga begonnen omdat ik helemaal vastliep met mezelf. Een flinke burn-out zorgde ervoor dat ik helemaal stil werd gezet en dat alles wat eerder ‘normaal’ voor me was helemaal niet meer ging. Toen ik startte met yogalessen voelde ik veel weerstand: mijn hoofd was constant in protest, maar ik had mezelf voorgenomen om minimaal één maand lang twee keer per week naar yoga te gaan. Later heb ik geleerd dat weerstand groei is. Na drie weken werd het rustiger in mijn hoofd en kon ik me op sommige momenten overgeven.

Mirjam Vaarties Yoga docent

Verslavende werking

Ik voelde een ‘flow’ na het volgen van een yogales, maar die verdween na een paar dagen weer. Ik volgde dan weer een les om in die fijne flow te blijven. Dit werkte verslavend: ik leerde te ontspannen, een woord dat makkelijk is uitgesproken maar wat niet zeker niet makkelijk is. Ik wist niet wat het was, maar door dieper adem te halen en mijn adem te volgen kwam ik in het ‘hier en nu’ terecht. Ik begon mijn lichaam weer te voelen en signalen op te pikken. Het luisteren naar mijn intuïtie en gevoel bracht me weer bij mezelf. Dát wil ik graag wil doorgeven aan andere mensen. Leren om weer naar jezelf, je eigen lijf te luisteren en je niet te laten leiden door de drukke en chaotische buitenwereld. Mindful en naar jezelf kijken door te leven vanuit een innerlijke kracht.

Bij De Nieuwe Yogaschool heb ik de volgende opleidingen gevolgd: Vinyasa yoga (2016), Yin yoga (2017), Kundalini advanced study, Core yoga advanced study. Mijn inspirators zijn: Johan Noorloos, Yogi Bhajan en Shiva Rea.’

Mirjam Vaarties yoga docent