Ceremonies: It’s all about connecting

Wie het woord ceremonie hoort, denkt waarschijnlijk al snel aan een trouwceremonie, een plechtige bijeenkomst waarbij geliefden elkaar het ja-woord geven.

Tijdens een ceremonie worden rituele handelingen uitgevoerd, die vaak strikt vastgelegd zijn. Sommige ceremoniën zijn eenmalige gebeurtenissen, andere ceremoniën worden regelmatig uitgevoerd en zijn vaak een eeuwenoude traditie. In onze maatschappij is dat niet meer zo veel voorkomend. Wellicht ken je nog wat ceremonies vanuit het geloof, zoals een doopceremonie of een vormsel bij Rooms-katholieken. Maar dan houdt de kennis hierover wel een beetje op bij de meesten van ons. Vanuit de yogi cultuur is dat wel anders; zij zien ceremonies al een manier om zich met elkaar te verbinden. En niet alleen met elkaar, ook met jouw essentie. Ze zijn er om je te helpen verbinden met the spirit world. Zie het als purificatie voor lichaam en geest en een helpende hand om meer verbinding te ervaren. Je beoefent eigenlijk het sjamanisme, met als mogelijk doel om een hogere staat van bewustzijn te bereiken, waarmee je makkelijker in contact komt met ”the spirit world” en er heling kan plaatsvinden. Soms wordt hier een medicijn bij gebruikt dat ervoor zorgt dat we makkelijker openen voor deze onzichtbare werelden en onszelf. Zo’n medicijn kan zijn:  Ayahuasca, truffels of cacao. Ze worden gebruikt om een diepere verbinding met jezelf te leggen en hier ruimte aan te geven. Ik zie zelf steeds meer de waardering in van zo’n ceremonie. Ik was al fan van de cacao ceremonie, het brengt je meer liefdevol bij jezelf, maar we zijn in onze maatschappij zo gericht op het individu. Er is weinig samenkomst/verbinding en emoties stoppen we maar weg, waardoor er nog meer blokkades in ons lichaam opstapelen. Door ervaringen te delen, en zo ook jezelf te herkennen en erkennen in een ander, verkrijg je zoveel meer inzicht waardoor bepaalde thema’s die in je leven spelen veel zachter worden. In landen waar dit soort ceremonies traditioneel zijn komen zelfs bijna geen welvaartsziekten voor.

Zoals je leest zijn wij enthousiast over ceremonies en dat is ook waarom we een aantal begeleidde ceremonies op het Cosmic Gangster retreat hebben staan. Sunita zal met ons meereizen naar Ibiza om jullie te voorzien van een Womb-, Cacao- èn vuurceremonie. Daarnaast is er ook nog 1 secret ceremonie…ssst daar vertellen we nog niks over natuurlijk 😉

We hebben Sunita gevraagd om ons in het kort uit te leggen welke verbindingen de ceremonies met ons maken:

Cacao ceremonie :

Cacao ceremonie staat voor verbinding maken met je hart. 

Cacao opent je hart. 

Cacao ceremonie opent mijn hart om lief te zijn voor mezelf en op een liefdevolle manier naar mijzelf te kijken.  

 

Vuur ceremonie:

Vuur staat verbinding maken met elkaar en met moeder aarde en voor samen zijn met elkaar.

Vuur staat voor transformerend en reinigen. 

Vuur ceremonie geeft mij kracht, rust en ontspanning door te mediteren met vuur en door te verbranden wat ik wil los laten op dat moment. 

 

Womb ceremonie:

Womb ceremonie staat voor verbinding maken met je 2de chakra (baarmoeder en vagina)

Door hier mee te gaan verbinden gaan we meer bewust zijn van wie we daadwerkelijk zijn en we gaan in onze vrouwelijke kracht staan.

Womb ceremonie zorgt ervoor dat ik meer in mijn vrouwelijke energie zak en ook in mijn sensualiteit. 

 

Zoals je leest heeft elke ceremonie een andere ‘heling’. Hoe ze precies in hun werk gaan voelt ze pas aan op het moment zij de groep voor zich heeft, ze werkt dus totaal met haar gevoel. Ze heeft mij in ieder geval nieuwsgierig gemaakt…we zijn benieuwd hoe dit bij jou zit ;)!