Edelstenen, heb jij daar al eens mee gewerkt? Misschien heb je ze weleens zien liggen bij PoYoMi Center, maar wist je niet dat ze ook een werking hebben…Edelstenen zijn mineralen die ontstaan in de natuur, diep in de aarde. Ze ontstonden tientallen miljoenen jaren geleden door natuurlijke processen. Het oudste mineraal is wel meer dan 4 miljard jaar oud! Edelstenen vind je over de hele wereld. Bovendien is iedere steen uniek en zeldzaam. Ze zijn dus terecht schatten van de aarde.

Kristallen komen op verschillende manieren tot stand. Sommige stenen zijn verhardingen van lava, andere van sedimenten zoals zand, klei of grind. Al deze stenen vormen verschillende soorten en ze hebben ook andere kwaliteiten. Kwaliteiten? Ja, inderdaad, want edelstenen staan al zo lang ze bestaan bekend om hun helende werking. Alles in het leven is energie en alles heeft een trilling. Edelstenen vibreren op een eigen golflengte. Ze nemen als het ware negatieve energie uit de omgeving op en verwisselen die voor positieve kracht.Ze hebben daardoor direct impact op ons energetische lichaam en vanzelfsprekend ook op onze mentale staat.

Je kunt ze inzetten om jezelf te ontdoen van bijv. onzekerheid, angsten, onrust, maar ook voor fysieke klachten zoals pijn of vermoeidheid. Dit zijn echter nog maar een paar voorbeelden. Ik ben zelf groot voorstander van edelstenen, echter wel met een voorkeur om ze zelf te kopen (tenzij je het iemand cadeau  wilt geven natuurlijk). Wanneer je een edelsteen koopt kun je letterlijk de energie voelen. Soms voelt een steen helemaal niet goed en is deze dus ook niet voor jou ‘bestemd.’

Eenmaal een steen gevonden die bij jou past? Dan heb je verschillende opties om de steen z’n geneeskrachtige werking te laten doen.  Je kunt edelstenen voor korte tijd op je lichaam leggen, op de plek waar jij een disbalans ervaart. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens een liggende meditatie.

Je kunt er ook voor kiezen om edelstenen als sieraad op je lichaam te dragen zodat je ze altijd bij je hebt. Contact met de directe huid is vaak zelfs nog een krachtigere manier! Op dit moment is het‘populair’ om een barnsteen armband of ketting aan te doen bij een baby/dreumes die doorkomende tandjes krijgt. Het verzacht de pijn en lichamelijk ongemak.

Het is ook een optie om een ruwe edelsteen bij je dragen in je broekzak gedurende de dag. Zo dient het als bescherming of als hulp om je te kalmeren als je bijvoorbeeld een belangrijke presentatie moet geven.

Droom je ’s nachts veel of je slaapt slecht, leg dan bijv. eens een amethist op je nachtkastje. Een steen die je daarvoor beschermt en een goede nachtrust bevordert.

Al deze benoemde voorbeelden hebben betrekking als de edelsteen dient voor jezelf. Maar je kunt de edelstenen ook inzetten om een bepaalde ruimte in je huis mee te ‘reinigen’. Neem de gouden driehoek, welke bestaat uit een amethist, rozekwarts en een bergkristal. Wanneer je deze drie kristallen samen plaatst genereren ze een optimale positieve energiestroom.

Belangrijk is ook om de edelstenen regelmatig te reinigen/op te laden. Ze nemen immers negatieve energie op en die moet er ook weer even uit om jou die helende werking te geven. Een goed moment om je stenen op te laden is in het volle maanlicht. Sommige edelstenen kun je reinigen door ze af te spoelen onder de kraan, maar dit geldt niet voor alle edelstenen. Vraag hierover altijd even informatie op bij de shop waar je ‘m koopt. Ook bestaan er bepaalde peramides om ze in op te laden en bestaan er reinigende sprays.

We hopen je hiermee weer te mogen inspireren. En naast de helende werking die de stenen hebben zijn ze ook nog eens onwijs mooi! Een mooi cadeau van moeder natuur als je het ons vraagt!