Poyomi organiseert regelmatig retreats. Wij, als team van poyomi kijken hier altijd enorm naar uit; een aantal dagen weg uit je dagelijkse omgeving om je helemaal onder te dompelen in yoga, meditatie, rust, en vooral verbinding. Wie ooit al eens is mee geweest snapt waar we het over hebben, maar waarom zou je op retreat gaan?! We horen vaak mensen zeggen “Dat is niets voor mij” of “Dat vind ik te zweverig.” We delen met veel enthousiasme waarom iedereen ooit eens op retreat zou ‘moeten’ gaan.

Retreat is het Engelse woord voor ‘je terug trekken’. Als we op een retreat zijn trekken we ons terug van de dagelijkse activiteiten, verplichtingen, afleidingen en routines. Met als doel ruimte creëren om te reflecteren, tot rust te komen en op meerdere fronten de stilte op te zoeken. Denk hierbij aan geen tv, laptop en mobiele telefoon. Geen werk en sociale verplichtingen – die ook vaak als afleiding dienen om bepaalde zaken of gevoelens niet aan te hoeven pakken. Door te vertragen en een tijdje helemaal tot rust te komen, geef je je lichaam en geest tijd om te herstellen en komt er ruimte voor nieuwe ideeën, inzichten en antwoorden op jouw vragen. Je maakt een dieper contact met jezelf.

Zeg nou zelf…wie maakt er tegenwoordig nog tijd om tot zichzelf te komen?! Misschien snappen sommigen niet eens wat we daarmee bedoelen. Even niksen..lanterfanten, dagdromen of hoe je het wilt noemen 😉 Niks doen is er vaak niet meer bij in onze veeleisende en drukke maatschappij. En als je dan misschien even niks doet voel je je gelijk weer schuldig omdat je de was nog moet doen of nog boodschappen moet halen. Op retreat hoef je dus even helemaal niks, het leven zonder moeten. Dat haalt al de druk van de ketel..daardoor voel je je gelijk al 10 kg lichter. Want in het dagelijks leven moeten we zoveel; sporten, een leuk sociaal leven hebben, ambitieuze baan misschien of een mooie feed op instagram die je leuke uitstapjes vastlegt?! Daarnaast voeden we ons met prikkels; netflix, telefoon, het nieuws; allemaal informatie die we moeten verwerken. En dit alles kost ons bergen energie, we stoppen niet. Nee, alles moet doorgaan, tijd is kostbaar! Maar zeg nou eerlijk..als je dit leest, wordt je er dan al niet moe van?! Poeh zeg…

V  E  R  T  R  A  G  E  N

Door op Retreat te gaan geef je jezelf en daarmee ook je lichaam en geest rust. En weet je wat er gebeurt als je je lichaam en geest rust geven? Dan gebeuren er magische dingen.

Je hart gaat spreken

Je gaat dingen voelen die je eerder niet voelde. Dat gevoel was er eerst ook al, maar werd onderdrukt. En dat gevoel geeft je richting, want je gevoel weet altijd de juiste weg.

Inzichten

Daarnaast zorgt rust in je hoofd ervoor dat je kunt nadenken over een bepaald thema of vraagstuk wat je bezig houdt. Wanneer je je hersenen de ruimte en rust te geven om ergens over na te denken, zonder voortdurend te worden afgeleid, gebeuren er vaak magische dingen.

Ken je dat gevoel van: JA! Nu heb ik het antwoord. Dat gevoel heb je tijdens een Retreat vaak één of soms zelfs meerdere keren. Het kan je handvaten geven om situaties of dingen waar je tegenaan loopt in het dagelijks leven anders aan te pakken.  Je kunt jezelf zelfs beter leren kennen; Als je jezelf beter kent, weet je ook wat het beste is voor jezelf in het leven dat je leidt.

Opladen

Door de rust en ruimte laadt je weer op. Je hebt weer nieuwe energie. Soms is een retreat een mooie gelegenheid om iets persoonlijks af te sluiten bijv. een stressvolle periode/situatie.

Verbinden

Je verbindt je weer met jezelf…het mooiste cadeau wat je jezelf kan geven: (re)treat yourself. Deze woordspeling gebruik ik zelf vaak, omdat je investeert in je geluk. Een Retreat kan misschien wat kosten, maar gelukkig zijn is onbetaalbaar. Want wie maar doorrent zal het geluk niet snel vinden: je bent niet in het moment en mist de kleine dingen die je gelukkig maken.

Op retreat gaan doe je doorgaans alleen dus je maakt keuzes vanuit jezelf. Ook dat is een groot voordeel, want je laat je niet afleiden door iets of iemand. En keuzes maken vanuit jezelf geeft een heel bevrijdend gevoel en smaakt meestal naar meer. Want hoe dichter je bij jezelf bent hoe beter het voelt. Kortom, je zult herboren weer naar huis toe gaan.