Reflecteren

Het einde van het jaar nadert en dat is een uitgelezen periode om terug te blikken op afgelopen jaar.  Je staat even stil en overdenkt wat er zoal is gebeurt. In je privéleven en op je werk. Als je niet meer precies weet wat er ook alweer allemaal is gebeurd het afgelopen jaar, dan kun je bijv. je agenda erbij nemen, foto’s terugkijken of kijk op 1 van je socials. Eigenlijk is het een grote schoonmaak. Alleen ruim je nu je hoofd op, zodat je met een frisse blik, opgeruimd gevoel en boordevol energie aan het nieuwe jaar begint. Heerlijk toch?

Hieronder kun je lezen hoe wij het einde van het jaar reflecteren.

Neem de tijd om te reflecteren door middel van mediteren of schrijven over het afgelopen jaar.  Eventueel kun je hier een mini ritueel van maken (douchen/baden, brand salie of palo santo). Vragen die je jezelf kunt stellen zijn;

  • Wat is er allemaal gebeurd
  • Welke doelen heb je behaald
  • Wat ging er goed/waar ben je dankbaar voor
  • Wat is het meest liefdevolle wat je hebt gedaan
  • Wat zijn je inzichten/lessen geweest?
  • Wat wil je meenemen naar het nieuwe jaar en wat laat je achter in 2021
  • Wat wil je nog zeggen of doen om het jaar af sluiten.
  • Maar een andere vraag is natuurlijk ook goed

 

Vooruitblikken & intenties zetten

Na het reflecteren kun je vooruit gaan kijken. Welke doelen wil je behalen? Maar vooral; hoe wil je je voelen het komende jaar? Vind je dit lastig, te bepalen, dan is het fijn om een visualisatiemeditatie te doen. Daarin kun je je meer ontspannen en zie je vanzelf waar je heen wilt. Als je dit gevoel eenmaal te pakken hebt kun je een visionboard maken. Je maakt als het ware je wensen, intenties en doelen visueel. Door hier elke dag naar te kijken gaat het meer leven en ben je ook geneigd om vol te houden ipv op te geven of het te laten verwateren.

Op 24 januari organiseren we ook een workshop & yin met live zang. In de workshop maken we een moodboard gericht op jouw wensen en doelen. We sluiten de workshop af met een prachtige yin les met live zang. Een mooie start-up voor het nieuwe jaar! Ben jij erbij?