Zwangerschapsyoga

Tijdens zwangerschapsyoga ga je heel bewust om met je zwangerschap en de bevalling. Je geniet van ontspannen contact met je kindje en de tijd en aandacht voor jezelf. Door de ademoefeningen en yogahoudingen kom je meer in contact met je lichaam en ontdek je de mogelijkheden en de beperkingen van je lichaam, en belangrijk: hoe je hiermee om kunt gaan. Je zult merken dat jij je lijf beter leert kennen en meer zult vertrouwen. Daarnaast voel je verbinding met je lichaam dat gedurende de zwangerschap verandert. Door bewust aandacht te geven aan je zwangerschap en de voorbereiding op je bevalling ga je steeds meer vertrouwen krijgen in wat komen gaat.

Wat gaan we doen?

In de zwangerschapsyogalessen is er aandacht voor ademtechnieken die je ondersteunen bij het opvangen van de weeën. Tijdens je bevalling is je adem het anker waarop je kunt terugvallen en heeft een positieve invloed op het verloop van je bevalling. We doen aangepaste yogahoudingen om veel voorkomende klachten zoals rug- en bekkenpijn te verlichten en de spieren meer te ontspannen. Ook geven we oefeningen die inzicht geven in hoe jij om kunt gaan met pijn of stress, en wat voor invloed dit heeft op je zwangerschap en bevalling. We zijn er voor je om praktische tips te geven tijdens zwangerschapsyoga.

power yoga mindfulness - zwangerschapsyoga

Partnerles | zwangerschapsyoga

In overleg met de overige leden van de groep wordt een vrijblijvende partnerles gepland. Deze les wordt door zwangere vrouw en partner vaak als zeer waardevol ervaren. Tijdens de bevalling is de partner meestal de coach. Wanneer de bevalling voorspoedig gaat hoeft de partner niet veel te doen, maar wanneer er ondersteuning nodig is kan de partner die bieden, ook vanuit de yogamethodiek. In deze les geven wij eenvoudige en praktische tips zodat je partner je op lastige momenten bij kan staan. Ook worden ademtechnieken en massagetechnieken behandeld. Voor beiden tools om met vertrouwen de bevalling tegemoet te zien, het moment om jullie kindje te ontmoeten.

Praktische informatie

De meeste zwangere vrouwen beginnen de speciale yogalessen vanaf de twintigste zwangerschapsweek. Uiteraard mag je eerder of later starten. De groep bestaat uit maximaal 10 leden zodat we persoonlijke aandacht kunnen waarborgen. Elke zwangerschap heeft een ander verloop en elke vrouw heeft daarom een andere behoefte: wij zullen onze lessen daarop afstemmen. Om tijdens de les vrij te kunnen bewegen is het belangrijk om makkelijk zittende kleding te dragen, maar neem ook een trui en sokken mee zodat je tijdens de ontspanning niet afkoelt. Nuttig een lichte maaltijd voor de les. Wij raden echter aan om tot een uur voor de les niets meer te eten zodat het voedsel je niet in de weg zit tijdens de oefeningen.

Na een proefles kun je een strippenkaart van 10 lessen aanschaffen die je eventueel kunt aanvullen met losse lessen. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de zwangerschapsyogalessen afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten. Mocht je al lid zijn van PoYoMi dan zetten we je huidige abonnement on hold.* Je kunt dan de strippenkaart aanschaffen, zodat je de factuur kunt declareren.

*Als je na je bevalling weer komt sporten, dan zetten we je abonnement weer aan, zonder verdere kosten.

Schrijf je nu in voor een les bij PoYoMi