Yoga in de hitte, in een warme ruimte met temperaturen oplopend naar 38 graden waarbij het zweet van je lichaam gutst. Deze vorm van yoga biedt ontzettend veel voordelen. Wanneer je in een les staat denk je soms niet altijd gelijk aan de voordelen maar denk je eerder aan het overleven van de les (want omg, wat is het soms zwaar). Maar wat zijn dan de precies de voordelen van deze yoga-vorm? Wat is het nut van die warmte? En is het niet veel te heftig en zwaar? Kom tot de ontdekking dat deze vorm van yoga veel voordelen brengt.

JE VOERT AFVALSTOFFEN AF

Hot Power Yoga zorgt ervoor dat je je afvalstoffen worden afgevoerd. Dit komt natuurlijk omdat je door de hitte flink veel zweet (zacht uitgedrukt!). Een bijkomend voordeel hierbij is dat je huid er beter uit gaat zien. Het zweten zorgt ervoor dat je huid minder snel gaat ontsteken, je zal daardoor minder snel last krijgen van puistjes of andere ontstekingen.

JE WORDT FLEXIBELER EN SOEPELER

Een groot voordeel van de hitte bij Hot Power Yoga is dat je spieren een stuk soepeler worden. Door de hoge temperatuur is je lichaam eerder warm. Op die manier kun je verder stretchen en buigen dan je zelf ooit dacht te kunnen.

JE VOELT JE MENTAAL BETER

Hot Power Yoga zorgt er niet alleen voor dat je fit bent en soepeler wordt, maar de warmte doet ook iets met je mind. Het heeft het zelfde effect als een uur in de zon, alleen zonder de nadelige effecten van de UV straling.

HET VOORKOMT OF HELPT BIJ BLESSURES

Door het uitoefenen van Hot Power Yoga krijg je een betere houding, je ruggengraat wordt namelijk uitgerekt. Daarom is deze vorm van yoga ook geschikt voor mensen met blessures. Door de warmte word je flexibeler waardoor je minder kans hebt op het ontwikkelen van blessures.

JE VOELT JE NA DE LES GEWELDIG

Ook al lijkt het niet altijd zo als je IN de les zit, maar na de les ben je toch best weer trots op jezelf dat je de les fysiek en mentaal hebt overleefd. Oordeel dus niet te snel wanneer je in een les zit met de gedachte: dit doe ik nooit meer. Het is inderdaad zwaar en heftig, maar het gevoel wat je na de les hebt is het waard! En.. hoe meer lessen je volgt, hoe minder zwaar het uiteindelijk is.

Namasté

Leonie