SEE YOU AT THE BARRE!

Pilates-barre bij Poyomi Center: total body & mind workout met verbluffend effect.

 

Ben je op zoek naar een work-out waarmee je jouw kracht, elegantie, flexibiliteit en fitheid verbetert? Dan is hot pilates-barre de workout voor jou! Dansers hebben een getuned, lean en elegant lichaam; geen wonder dus dat bewegen aan de barre het uitgangspunt voor deze workout is. Voor een lange en elegante houding, gestroomlijnde benen, ronde en strakke billen en een platte buik is pilates-barre het geheim.

Hot pilates-barre bij Poyomi Center bestaat uit: klassieke balletbewegingen aan de barre, Pilates op de mat en een touch of yoga. De barre is hierbij niet alleen een middel om balans te houden, de barre zorgt er ook voor dat je simpelweg meer gecontroleerd en beter gecoördineerd de bewegingen uit kunt voeren. Hierdoor is er naast gericht resultaat op met name: benen, buik, billen en rug een mooi bijkomend effect; aan de barre let je enorm op jouw houding waardoor jouw verschijning eleganter, langer en lichter wordt.

Bij Poyomi Center bestaat de pilates-barre workout voor 50% uit oefeningen aan de barre en voor 50% uit Pilates oefeningen op de mat (waaraan een touch of yoga toegevoegd kan worden). Na een korte opwarming neem je jouw positie aan de barre in. Daar doe je snelle, repeterende en vloeiende bewegingen afgeleid van klassiek ballet. Diverse van deze bewegingen worden ook op een statische manier uitgevoerd waarbij je jouw lichaam stil houdt en de specifieke spieren die bij die houding horen aanspant. De combinatie van vloeiende balletbewegingen met deze statische (isometrische) training heeft een verbluffend effect. Meerdere deelneemsters hebben ons, na enkele weken deelname aan de pilates-barre les, verteld dat zij al effect voelen en zien in de stevigheid en omvang van hun been- en heup/billengebied en een sterkere core ervaren.

Bij Poyomi Center houden we van pittig. Hoewel de barre bewegingen van klassiek ballet afgeleid zijn, is het barre gedeelte van de les redelijk intensief op up tempo muziek. Gecombineerd met het feit dat pilates-barre in onze hot studio wordt gegeven, kun je ook rekenen op een fijn cardio effect waarbij jouw vetverbranding flink gestimuleerd wordt. Je zet spieren aan het werk waarvan je niet wist dat je ze had en bouwt kracht op zonder het spiervergrotende effect van training met gewichten. De barre oefeningen staan garant voor een “burn baby, burn” effect dat jou een enorm voldaan gevoel zal geven.

In het tweede deel van de pilates-barre les gaan we over naar floorwork. Op de mat doe je diverse pilates / core yoga oefeningen waardoor je de precisie, coördinatie en controle van Pilates en de lenigheid, kracht en ontspanning van yoga aan jouw barre workout toevoegt. Zo kom je tot een total body & mind workout voor: een betere houding, gewichtsverlies, verstreken en verlengen van spieren, flexibiliteit, een leeg hoofd (doordat je aan zoveel moet denken bij het uitvoeren van de bewegingen en oefeningen is er geen tijd om bij andere dingen stil te staan) en ontspanning. De laatste minuten in totale ontspanning heb je dan zeker verdiend.

Je hoeft geen balletervaring te hebben. Iedereen kan deelnemen aan de Poyomi Center pilates-barre workout. Wil je meer informatie? Neem dan contact op via: info@poyomicenter.nl of meld jezelf aan voor een proefles via ons lesrooster van momoyoga