Profiel Frank Aarnoudse

Geboren in Breda, woont in Waalwijk
Getrouwd, 3 kinderen
Functie: hoofd voeding van Menu Surplus
Ervaring als kok, cateringmanager, facilitair manager en beheerder wijkcentra.
Hobby’s: yoga, aikido, kok tijdens yoga- en stilteweekeinden, organisator/kok bij vega-pop-ups.

Wie al eens is mee geweest met een retreat van PoYoMi heeft ‘m al kunnen ontmoeten..Frank onze veganistische topkok gaat vaak mee om de retreater van gezonde maaltijden te voorzien. Wij, van PoYoMi geloven in een gezonde lifestyle en naast beweging hoort daar ook gezond eten (liefst veganistisch) bij. Want wist jij dat 80% van wat je eet eerst ‘langs’ je hersenen gaat, dus als je veel onverzadigde vetten en suikers eet, voel je je psychisch ook minder goed; het maakt de hersenen slechter werkzaam en zorgt voor depressies, psychoses, geheugenverlies, intellectuele aftakeling en dementie. Frank Aarnoudse; ‘…….voeding is een medicijn voor je lichaam.’

Het is dus niet voor niets dat wij een topkok zoals Frank meenemen op onze retreats. Zijn passie voor koken werkt uit in onwijs lekkere en gezonde maaltijden.
In het dagelijks leven is Frank hoofd voeding van MenuSurplus (Surplus biedt een compleet aanbod op het gebied van woonzorg, thuiszorg, behandeling en welzijn). Hij is verantwoordelijk voor de hele bedrijfsvoering. Financiën, personeel en inkoop. Maar ook mede ontwikkelen en onderzoek. Wat de visie  is van MenuSurplus en wat  er gebeurt er in de markt? “De ouderenzorg is, ook qua voeding, sterk in ontwikkeling. Dat probeer ik bij te houden en zit daarnaast in externe werkgroepen om veel informatie uit te wisselen. De komende tien jaar zal zich een sterke ontwikkeling voordoen.”

Daarnaast organiseert hij ook twee of drie keer per jaar een vega-pop-up. Dat wil zeggen, Frank kookt op een locatie, maakt niet uit waar, zo’n vier tot vijf gangen, waar mensen op in kunnen schrijven. Hij stapt gewoon ergens naar binnen en legt zijn plan voor. De ene keer vinden ze het leuk en de andere keer hebben ze er niks mee. Dat doe hij nu zo’n drie jaar.

Ben je nieuwsgierig naar Franks kookwijze? Hou zijn facebook in de gaten wanneer er weer een pop-up wordt georganiseert, want daar wil je bij zijn! Of ga mee met een van onze retreats en ervaar de heerlijke vegan maaltijden. Hieronder een paar recepten uit het boek Flavour van Ottolenghi. Frank laat zich hierdoor graag inspireren.

Eetsmakelijk.