STILTEWEEKEND

16 t/m 18 december 2022

Als het stil is zetten we ons brein onbewust op de ‘standaard modus’ De ‘standaard modus’ van ons brein wordt geactiveerd als we bv dagdromen, mediteren, fantaseren of onze gedachtes gewoon laten dwalen. Als ons brein op deze modus staat dan kunnen we eindelijk een connectie maken met onze gedachtes, herinneringen en ideeën. Hierdoor kunnen we onze ervaringen beter verwerken, zijn we empathischer, creatiever en kunnen we beter aan zelfreflectie doen. Om de in de standaard modus te komen moeten we eerst loskomen van afleidingen en stilte is een manier om hier te komen.

Er is zelfs bewezen dat als je 2 uur in stilte bent, je nieuwe connecties en cellen aanmaakt in de hippocampus. De hippocampus speelt een belangrijke rol bij het geheugen, de ruimtelijke oriëntatie en het controleren van gedrag dat van belang is voor de overleving.

Naast al deze positieve voordelen van stilte is het bovendien een groot cadeau aan jezelf. Je kunt door de stilte mooie inzichten verkrijgen en tot jezelf komen. Je gaat opgeladen en vol nieuwe energie weer naar huis.

Stilte….

Stilte geeft je ruimte

Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart.

Stilte spreekt, als woorden dat niet kunnen….

In stilte hoor je de mooiste dingen!

We leven in een wereld die altijd doorgaat en waar het bijna nooit stil is. Constant zijn er prikkels waar we ons mee ‘vullen.’ Altijd is er wel iets te doen, is het niet je werk, dan wel het bijhouden van je sociale kring online of offline. Er zijn nog maar weinig momenten waarop we echt stil- en met onszelf zijn. Zijn we soms bang geworden voor de stilte? Hoeveel momenten spendeer jij per dag in volledige stilte? Dat zijn er vast niet veel.Zijn we verslaafd geraakt aan al die prikkels, stress en contant maar hollen en vliegen? We krijgen vaak de vraag of het dan niet moeilijk is om volledig stil te zijn tijdens een stilteweekend. Moeilijk is het zeker niet…het gaat over jezelf overgeven aan die stilte. Even rust, ruimte maken voor dagdromen, aandacht voor je lichaam zonder afleiding, maar vooral volledig in het moment zijn. Stilte kalmeert juist het brein en het lichaam.We kunnen onszelf weer opladen!

We verblijven in B&B JACK AND JAMES te Veen, de Bed&Breakfast van Leonie. Deze locatie heeft alle elementen in huis die je nodig hebt om weer tot jezelf te komen…Aan de Maasdijk 431A in Veen waan je jezelf in een stukje Nederland waar tijd niet bestaat.

De B&B beschikt over een aantal slaapkamers met eigen badkamer, een gedeelde keuken, en een tuin waarbij de kippen je tegemoet komen lopen. Van binnen is de sfeer licht en rustig, zodat je je kunt ontdoen van alle prikkels en tot rust kunt komen. Houtelementen zie je terug in alle ruimtes en geven je naast de rust ook het gevoel van de natuur.  In de ruime living vind je inspirerende boeken, yoga matten/benodigdheden.

Het biedt plaats voor maximaal 6 deelnemers, dus verwacht een persoonlijke ontspannen sfeer.

Programma stilteweekend 16 t/m 19 december

Vrijdag 16 december
16 uur: Ontvangst en kennismaking
17-18:30 uur: Yogales om te aarden
19 uur: Diner
20:30 uur: Stilte wordt ingeluid.

Zaterdag 17 december
Je wordt gewekt door middel van het geluid van de gong.
08:00 uur: Fruitontbijt
8:30-10:30 uur: Yoga en meditatie  aansluitend een stiltewandeling
13:00 uur: Lunch
16:00-17:00 uur: Yoga en meditatie
18:00 uur: Diner
20:00 uur: Bijzondere special. Deze wordt gegeven in de hot studio van Poyomi Center te Waalwijk.

Zondag 18 december
Je wordt gewekt door middel van het geluid van de gong.
08:00 uur: Fruitontbijt
08:30 uur: Stiltewandeling
9:30-11:30 Yoga en meditatie
12 uur: Lunch
13:30 uur: Stilte wordt verbroken en ervaringen delen.
15 uur: Afscheid

Prijzen:

Eénpersoonskamer: €425=VOL

Gedeelde kamer: €375

Boek nu

Het arrangementen is inclusief:

* Iedere dag diverse yogalessen en meditatie
* 2 overnachtingen
* 2x ontbijt/2x lunch/2x warme maaltijd (veganistisch )

* Bedden zijn opgemaakt er liggen handdoeken voor je klaar
* 2x Stiltewandeling

* 1 bijzondere special

Exclusief:
* Vervoer
* Reisverzekering
* Annuleringsverzekering

Wat onze leden zeggen